Sistemul de stingere DAFO FORREX

deadmin Posted Oct 12, 2017

Sistemul de stingere DAFO FORREX

DE CE ALEGE SISTEMUL DAFO FORREX?
DAFO au dezvoltat și instalat sisteme de stingere a incendiilor timp de aproape 40 de ani și au testat o gamă largă de metode de detectare, agenți de stingere diferite și metode de livrare. . În spatele sistemului de stingere DAFO pe care vi-l oferim astăzi, aveți mulți ani de experiență și cunoștințe profesionale. Am făcut multe teste de stingere care ne-au învățat cum afectează condițiile din zona periculoasă produsele noastre de stingere.
Sistemul nostru robust este adaptat pentru a suporta cerințe înalte în împrejurimi cu o mulțime de vibrații, schimbări de temperatură uriașe și solicitare mecanică și mecanică.
Timpul de descărcare pentru agentul de stingere este de aproximativ 20 de secunde. Pentru a stinge focul durează aproximativ o secundă.
Pentru a arunca o privire la funcția sistemului de prevenire a incendiilor Dafo FORREX.
Vă rugăm să aruncați o privire la diferite videoclipuri la:
http://www.youtube.com/dafobrand
Uneori, clienții privesc numai prețul la achiziționarea de sisteme de stingere a incendiilor și acest lucru este de înțeles. Dar este necesar să se uite și mai mult. Dacă sistemul de stingere a incendiilor creează probleme și vehiculul se termină în magazinul de lucru, acesta va crea mai multe costuri. Prin urmare, este important să se analizeze calitățile tehnice și fiabilitatea sistemului.
Vă invităm câteva minute să aruncați o privire la:

Beneficiile sistemului Dafo Forrex:
Detector de linie robust
Agent de stingere eficient
Container fără presiune
Întreținere ușoară
Sistem independent
În urma orientării suedeze SBF 128 + 127  Aprobări
kituri de sistem prefabricate

deadmin Posted Oct 12, 2017

Sisteme automate de stingere pentru utilaje agricole sau masini si motoare auto

SISTEME AUTOMATE DE STINGERE HFC-227EA / HFC-236FA FIDIAS

Va recomandam aceste sisteme de stingere atunci cand doriti sa protejati motoare sau masini unelte precum utilaje agricole, motostivuitoare etc. Avem mai multe variante de sisteme de stingere dar acesta este unul foarte fiabil si eficient si are un pret de cost relativ scazut.

Iata din ce este alcatuit acest veritabil mini sistem de stingere:

Tub flexibil capabil sa stinga incendii de tip A, B, C si E. Poate proteja aproape orice spatiu.
• Eficienta ridicata – raport calitate pret: mentenanta zero, durata mare de viata, activare automata • Nu necesita cilindru pentru depozitarea agentului de stingere: intregul sistem se monteaza in interiorul zonei protejate.
• Posibilitatea conectarii la componente aditionale cum ar fi o unitate de semnalizare pentru a activa alte functii.
• Agent de stingere curat si eficient: gaze HFC (HFC-227EA si HFC-236FA), cunoscute in intreaga lume.
• Declansare automata la cresterea temperaturii: ideal spatii neocupate sau nemonitorizate.
• Total independent: sistemul este operational 24/7 fara a necesita sursa de curent.
• Nu necesita mentenanta pe intreaga durata de viata = zero costuri de mentenanta.
• Durata lunga de viata: 5 – 10 ani, in functie de tipul aplicatiei.
• In urma descarcarii, nu afecteaza zona protejata sau oamenii.
• Mod de instalare foarte simplu: nu necesita pregatire speciala pentru instalare.
• Manometru pentru a monitoriza permanent presiunea.
• Temperaturi joase de functionare: pana la -40°C.
• Temperatura de activare: 100oC sau 120°C.

deadmin Posted Iun 14, 2017

Incendiu intr-un bloc de locuinte din Londra

Arde o cladire de imobile din Londra. Arata urat de tot. E un bloc de locuinte urias cu vreo 65-70 de etaje din cate am citit. Nu prea ai avea cum sa te salvezi din asa ceva daca esti surprins la vreun etaj din nefericire. Din interior se aud strigate disperate de ajutor. Am zis si revin ca toate cladirile astea uriase trebuiesc prevazute cu instalatii de stingere a incendiilor cu sprinklere peste tot. Cu materiale ignifugate, cu scari de evacuare exterioare de incendiu, cu grupuri de pompare proprii si rezervoare de incendiu. La noi nu prea respecta multi beneficiari toate regulile acestea. Sunt multe cazuri de firme care au nevoie de investitii, sunt notificati de pompieri si nu fac nimic sau taraganeaza investitiile. Am sute de solicitari si cazuri in care sunt necesare instalatiile si totusi foarte putini propietari de obiective fac efectiv investitia.

deadmin Posted Apr 20, 2017

Solicitati o oferta pentru sisteme de aerosoli DSPA

Ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand solicitati o oferta pentru sisteme de aerosoli DSPA

Sistem de stingere  cu aerosoli DSPA pentru camere de server:

Clasa A si incendiu si clasa E de incendiu.
Ne trebuie schita camerei pentru care doriti sa asigurati protectia la incendiu ( trimiteti dimensiunile, tipul de podea, tip tavan si daca are tavan fals sau podea falsa inaltimile acestor cavitati )
Dispunerea echipamentelor in camera care urmeaza a fi protejata, si anume dispunerea rackurilor, a UPS urilor si a serverelor, a tablourilor electrice, a spliterelor de aer conditionat (vedere de sus)
Eventual poze cu dispunerea rackurilor, a UPS urilor si a serverelor, a tablourilor electrice, a spliterelor de aer conditionat

În situația în care lucrările de modificare și/sau de schimbare a destinației vizează părți ale unei construcții autorizate din punctul de vedere al securității la incendiu, atunci documentația de avizare/autorizare trebuie să trateze doar spațiile asupra cărora se intervine, în scenariu făcându-se o analiză a modului în care aceste intervenții influențează cerința fundamentală „securitate la incendiu” a întregii construcții.

Instalatie antiincendiu  cu aerosoli DSPA pentru arhive documente:

Clasa A de incendiu  si clasa E de incendiu.
Ne trebuie schita camerei pentru care doriti sa asigurati protectia la incendiu ( trimiteti dimensiunile, tipul de podea, tip tavan si daca are tavan fals sau podea falsa inaltimile acestor cavitati )
Dispunerea echipamentelor in camera care urmeaza a fi protejata, si anume dispunerea cu tipurile de raft amplasate in camera (vedere de sus)
Eventual poze cu dispunerea rafturilor in camera de arhiva si modelul de rafturi utilizate la arhiva de documente si a echipamentului electric.

În situația în care lucrările de modificare și/sau de schimbare a destinației vizează părți ale unei construcții autorizate din punctul de vedere al securității la incendiu, atunci documentația de avizare/autorizare trebuie să trateze doar spațiile asupra cărora se intervine, în scenariu făcându-se o analiză a modului în care aceste intervenții influențează cerința fundamentală „securitate la incendiu” a întregii construcții.

Sistem de stingere  cu aerosoli DSPA pentru hote:

Clasa A de incendiu  si clasa E de incendiu.
Ne trebuie schita camerei care adaposteste hotele pentru care doriti sa asigurati protectia la incendiu ( trimiteti dimensiunile, tipul de podea, tip tavan si daca are tavan fals sau podea falsa inaltimile acestor cavitati si evidentiati amplasarea hotelor )
Schita hotelor cu dimensiunile lor  trecute pe schita completata cu evidentierea elementelor de sub fiecare hota (grill, friteuza,  aragaz, gratar, etc)
Dispunerea echipamentelor in camera care urmeaza a fi protejata, si anume dispunerea cu tipurile de raft amplasate in camera (vedere de sus)
Eventual poze cu cu hotele si elementele de sub fiecare hota, precum si cu echipamentului electric.

deadmin Posted Apr 7, 2017

Explicarea incidentului din 10 septembrie de la Data Center-ul ING Romania

Ceea ce nu se spune in acest articol este ca exista si valve silentioase care au zgomot si vibratii foarte mici, speciale pentru butelii de stingere folosite in camere de servere. Daca nu au folosit din acelea e si normal ca li s-au stricat hardurile cand au facut simulare de incendiu. HDD-urile sunt sensibile la vibratii.

Companiile noastre folosesc numai valve cu vibratii reduse speciale pentru camere de servere in care exista HDD-uri sensibile la vibratii. Sunt mai scumpe dar macar stim ca nu avem probleme cu ele.

Sa citim articolul:

„Sâmbătă, 10 septembrie, a avut loc un incident extrem de rar, care a pus la pământ centrul de date principal al băncii ING.

Românii care au carduri ING nu le-au putut folosi timp de 8 ore.

Operațiunile companiei au fost blocate aproape în totalitate și banca nu a putut să transmită clienților ce se întâmplă, fiindcă nu a avut acces la baza de date a acestora.

Cauza incidentului: un zgomot imens 

Mulți au supectat un atac informatic. În realitate, serverele au fost afectate de zgomotul foarte puternic produs în timpul unei simulări de stingere a incendiilor.”

Mai multe detalii in site-ul DIGI24.ro.

Save

Save

deadmin Posted Ian 16, 2013

Sisteme de stingere a incendiilor


schema3Societatea noastra, va ofera solutii tehnice potrivite pentru stingerea incendiilor in zonele care necesita un regim de protectie speciala. Agentii de stingere gazosi folositi de noi sunt siguri pentru mediu si ofera o protectie rapida si fiabila a bunurilor materiale si a vietii. Special adaptate la aplicatiile individuale, ele lupta cu incendiile fara efecte secundare si fara impact negativ asupra obiectelor protejate.

Pentru a proteja mediul inconjurator, Va recomandam utilizarea gazelor naturale obtinute din atmosfera si gaze sintetice care sunt prietenoase cu acesta. Focul se stinge prin inlocuirea Oxigenului din incintele-zonele care trebuiesc protejate, cu gaze inerte precum: Argon, Azot , Dioxid de Carbon, combinatii ale acestora ( Inergen ), sau prin absorbtia de caldura de catre gazele sintetice ( Novec ).

SISTEME DE STINGERE PE BAZA DE  GAZ, PULBERE si AEROSOLI:

Domeniile tipice de aplicatie pentru “Sistemele de Stingere cu Gaz Inert”  includ instalatii electrice , statii de transformatoare , echipamente de telecomunicatii, camere cu echipamente de supraveghere si control instalatii, fluxuri tehnologice, camere severe , arhive, depozite, hotelui, cladiri pentru birouri, subsoluri cladiri, instalatii si utilaje de tratament, injectie metale sau mase plastice, depozitare substante cu pericol de explozie , vopsele,  instalatii de fabricare a spumei, in procesul de prelucrare al lemnului, convertoare de energie, instalatii de vopsire/pulverizare.

Oriunde exista un risc de incendiu, noi vom veni cu  solutiile tehnice si echipamentele corespunzatoare, pentru protectia oamenilor, instalatiilor, cladirilor si a mediului.

Va puteti baza pe tehnologiile si echipamentele/instalatiile de stingere a incendiilor apeland la societatea noastra, antreprenor general in domeniul instalatiilor de stingere.

Sistemele de stins incendiul trebuie sa corespunda urmatoarelor cerinte principale:

 • sa fie oricand gata de functionare;
 • sa nu intensifice prin functionarea lor arderea;
 • sa fie sigure in functionare si sa aiba vitalitate ridicata;
 • sa actioneze asupra focarului de incendiu astfel incat sa excluda posibilitatea reaprinderii;
 • sa aiba mijloace de actionare locala si de la distanta, si posibilitati de control;
 • sa nu fie periculoase pentru om;
 • substantele stingatoare sa nu provoace corodarea instalatiilor si constructiilor afectate, sa nu fie deficitare si sa-si mentina proprietatile stingatoare dupa o depozitare indelungata.

Save

deadmin Posted Ian 16, 2013

Sisteme de detectie si avertizare la incendiu

schema3Sistemele de detectie si de alarmare de inceput de incendiu – adresabile sunt recunoscute pentru calitatea, versatilitatea si designul optimist.Domeniul lor de utilizare acopera un spectru larg, fiind folosite pentru cladiri de birouri, hoteluri, muzee, banci, hale de productie.

Utilizarea tehnologiei “in bucla” permite functionarea intr-o serie de situatii limita cum ar fi intreruperea cablurilor, detectarea senzorilor poluati (cu particule de praf din atmosphere viciate). Sistemul semnalizeaza aceste situatii, dar ramane complet functional.

Pachetele software utilizate permit configurarea intregului sistem cu date privind numarul de zone, numarul si tipul senzorilor, modul de lucru “zi-noapte”.

Se pot creea programe software automatizate pentru controlul sistemelor de ventilatie, comanda trapelor de fum , aducerea lifturilor la parter in caz de incendiu, blocarea usilor rezistente la foc, cu diverse posibilitati de temporizare a actiunilor in functie de tipul evenimentului.

Detectorii optici de fum si de temperatura adresabili au filtrare dinamica a semnalului receptionat pentru eliminarea alarmelor false, circuit de detectie a starii de poluare a detectorului, sensibilitatea selectabila, circuit integrat de izolare in caz de defectiune( nu este afectata continuitatea buclei).

Detectori liniari de incendiu (bariera de incendiu)- pot fi cu emitator-receptor sau cu reflexive.

Detectori de flacara in spectru UV si IR – pentru depozite de hidrocarburi sunt constituiti in tehnologie antiex.

Sistemele de preavertizare fiind in permanenta active si monitorizand incinta unde sunt instalate, trebuie sa asigure o detectie rapida si eficienta, astfel incat timpul pana la interventia umana sau automata sa fie foarte scurt.

Echipamentele de alarmare la început de incendiu asigura o protectie sporita tuturor imobilelor semnalizând din vreme orice început de incendiu sau scurgere de gaze.

Sistemele de alarmare si detectie la început de incendiu adresabile si conventionale sunt omologate în România.

 • panoul de operare afiseaza permanent în limba romana evenimentele din sistem, si starea detectorilor.
 • detectoarele si butoanele au procesare digitala cu filtrare dinamica a semnalului receptionat pentru eliminarea alarmelor false, circuit de autodetectie a starii de poluare, sensibilitate reglabila, circuit integrat de izolare în caz de defectiune (nu este afectata continuitatea buclei).
 • detectori de fum wirelless cu baterie care se pot monta în cladiri cu arhitectura deosebita care nu ar permite o cablare clasica.
 • bariere de fum cu fascicul în infrarosu pentru monitorizarea spatiilor largi cu înaltimi mari.
 • sirenele sistemului sunt monitorizate, verificându-se permanent starea lor de functionare.
 • acumulatorii din sistem asigura autonomia acestuia pentru minimum 72 de ore.sprinklere-rozete

Save

Save

deadmin Posted Ian 16, 2013

Aerosolii de stingere DSPA-5

DSPA5Aerosolii DSPA-5 pot fi utilizati în orice spaţiu închis la temperaturi mai mici de peste 700 de grade si stinge focare, permitand astfel ca echipajele de pompieri sa aiba timp sa actioneze. Testat şi s-a constatat a fi eficace în clasa A, B, C, K şi tot felul de incendii din spatii inchise.

Un singur DSPA-5 poate suprima complet un incendiu într-o cameră 3500 metri cub si va incetini raspandirea focului in spatii mai mari.

DSPA-5 poate realiza, de asemeneta suprimarea incendiilor din clasa D de incendiu.

Pulberea este compusă în principal din bicarbonat de potasiu, conţine pe de sodiu sau clor şi este sigură pentru utilizare în apropierea fata de  electronice şi alte echipamente.

DSPA-5 reduce deteriorarea proprietăţii folosind mai putina apa, si pot fi curăţate cu un aspirator. Este atat de eficient în limitarea daune aduse proprietăţii care a DSPA sunt adesea înlocuite de către transportatorii de asigurare.

Puteţi ajunge la focarul de incendiu? Se vede deja focul ţâşnind din ferestre. Proprietarii striga dupa  ajutor.

Astăzi, cotele s-au schimbat, deoarece există o noua arma de partea ta.

Introducerea DSPA. Sprinklere uscate Pulbere de aerosoli.
Odată ce s-a aruncat in foc, agentul de stingere a fost eliberat şi in aproximativ 15-20 de secunde s-a racit iar focul a fost suprimat rapid. A fost uimitor! spune  pompierul Jason Morris,

DSPA-fumBeneficii şi Rezultate
Utilizarea cu succes a DSPA-5 oferă următoarele avantaje:

Se castiga  timp pentru echipajele de pompieri de a ajunge şi a stabili  scenariul de stingere al incendiului.
Face mai sigur terenul de foc
Reduce daunele materiale
Reduce uzura echipamentelor
Reduce cantitatea de apă necesară
Păstrează dovezi ale cauzei focului ( la stingerea cu apa dovezile pot disparea datorita distrugerii cauzate de presiunea apei )
Non-toxice pentru victime şi primul ajutor.
A fost înlocuit de către transportatorii de asigurare
Un risc mai mic decât utilizarea stingătoarelor de incendiu
Perioada de valabilitate este de 15 ani, fara niciun control anual
Nu ia oxigenul din camera
Ecologică!

 

Efectul de suprimare a focului

Pulberea este compusă în principal din bicarbonat de potasiu, nu conţine sodiu sau clor şi este sigură pentru utilizare în pe echipamente electronice şi alte echipamente.

DSPA-5 reduce deteriorarea proprietăţii de către apa, si pot fi curăţate cu un aspirator. Este atât de eficient în limitarea daunelor de proprietate? Care DSPA? E sunt adesea înlocuite de către transportatorii de asigurare.
După aproximativ 20 de secunde am? A deschis uşa în sus. Imediat intuneric. Nu a fost nici un incendiu implicat pe care am văzut şi citiri imediate termice de camera s-au scăzut la jumătate. Şi foarte, foarte mica de apa pe aceasta sa-si revizuiasca. Incendiul a fost stins. A fost destul de remarcabil pentru a vedea? Locotenentul John Parkhouse
Folosit în mod corespunzător DSPA-5 voinţa:

Reducerea temperaturii cu mai mult de 700 ° F
Demoleaza flacărăa
Ţineţi apăsat flacără atâta timp cât rămâne aerosoli conţinute
Prevenirea conturnare
Reduce pericolul asupra victimelor şi a pompierilor

DSPA-5 este simplu de utilizat:

Scoateţi DSPA de caz.
Decide pe cel mai sigur loc pentru a implementa DSPA.
Trageţi cablul de starter şi aruncati DSPA  în foc.
Conţine aerosoli de stingere , prin închiderea camerei de foc.